Toon kalender

Bekijk alle cyclo's Menu

FAQ

Wat zijn de tarieven?

Vooraf inschrijven – lid Cycling Vlaanderen/VWB: €8 Vooraf inschrijven – geen lid Cycling Vlaanderen/VWB: €10

Vooraf inschrijven aan een voordelig tarief is mogelijk tot de vrijdagavond 23u59 voor de cyclo in kwestie.

Ter plaatse inschrijven - Cycling Vlaanderen/VWB: €10 Ter plaatse inschrijven – geen lid Cycling Vlaanderen/VWB: €12

Is er een minimum- of maximumleeftijd om deel te nemen?

Deelnemers jonger dan 15 jaar mogen zich aanmelden aan de inschrijvingsbalies van Cycling Vlaanderen/VWB. Zij rijden onze tochten volledig gratis.

Deelnemers ouder dan 75 kunnen niet worden verzekerd bij deelname aan één of meerdere van onze tochten. Zij rijden daarom volledig op eigen risico.

Wat als er iets misloopt tijdens mijn betaling?

Heeft u vragen aangaande het evenement: Stuur een mailtje naar info@proximuscyclingchallenge.be

Heeft u vragen aangaande uw ticket of is er iets misgelopen tijdens de betaling: Ga naar http://app.mijnevent.be/nl/contact/php

Hoeveel personen kan ik inschrijven per e-mailadres?

In principe kan er slechts één persoon ingeschreven worden per e-mailadres. Meer informatie over de mogelijkheid tot het inschrijven van volledige groepen volgt snel.

Wat breng ik mee naar de inschrijvingen?

Indien je vooraf hebt ingeschreven op onze website:
- Je identiteitskaart
- Het E-ticket dat je meteen na het inschrijven hebt ontvangen in je mailbox. Je kan een afgeprinte versie van dit ticket voorleggen aan onze medewerkers of het inschrijvingsbewijs tonen op je smartphone.

Indien je ter plaatse wil inschrijven:
- Je Lidkaart van Cycling Vlaanderen of VWB - De som van €10 of €12

Wat bij een ongeval?

Je verzekering is mee opgenomen in jouw inschrijving.

Indien je lid bent bij Cycling Vlaanderen, verwijzen wij je graag naar hun website: http://recreatie.dewielerbond.be/Producten/Verzekering.aspx?Disc=21&Disc2=24

Indien je lid bent bij Vlaamse Wielrijdersbond, verwijzen wij je graag naar hun website: https://www.vwb.be/page/view/58/Verzekering

Ook indien je geen lid bent bij Cycling Vlaanderen of Vlaamse Wielrijdersbond ben je verzekerd. Je dient hiervoor een dagformulier in te vullen bij de inschrijvingen ter plaatse.

Gelieve jouw gegevens volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. Bij onvolledige of onjuiste info kom je niet in aanmerking voor de verzekering "sportongevallen" van Cycling Vlaanderen of VWB, noch van enige andere verzekering.

Ter info: Een helm dragen is verplicht!

Wat bij mechanische pech onderweg?

Bij inschrijving ben je automatisch verzekerd tegen lichamelijke letsels. Mechanische schade wordt echter niet verzekerd. Terugbetalingen bij mechanische schade zal niet worden vergoed.

Heb je onderweg problemen en is er onherstelbare schade aan je fiets, dan kan je steeds één van de twee noodnummers bellen die vermeld staan op het polsbandje, dat je gekregen hebt aan de start. Onze pechverhelpingsdienst komt je dan zo snel mogelijk ophalen en zal je vervoeren tot aan de dichtst bijzijnde bevoorradingspost (waar mechanische assistentie van Shimano voorzien is) of tot aan de startsite van het evenement.

Tot wanneer kan ik inschrijven?

Vooraf inschrijven in mogelijk tot vrijdagavond 23u59 voor de cyclo in kwestie. Met ons nieuw en vereenvoudigd inschrijvingssysteem hopen we onze deelnemers nog beter van dienst te kunnen zijn. We willen het vooraf inschrijven dan ook fel aanmoedigen. Daarom geven we aan alle deelnemers die zich tijdig vooraf inschrijven een leuke korting.

Ook inschrijven op de dag zelf is steeds mogelijk, maar daarvoor betaal je een kleine meerprijs. Ben je lid van Cycling Vlaanderen of VWB, dan schuif je op de dag zelf gewoon aan, aan de balies van ‘Cyling Vlaanderen/VWB’. Ben je geen lid, dan kan makkelijk inschrijven ter plekke op één van onze gloednieuwe iPads. Je vult zeker alle gegevens in op het inschrijvingsformulier. Deze zijn nodig voor je verzekering tijdens onze tochten. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, kan je aanmelden aan de balie ‘daginschrijvingen'.

Hoe werkt de Printsta hashtagprinter?

De Live Facebook-activatie wordt in 2017 wegens het beperkte succes vorig jaar even naar de achtergrond geschoven. Maar ook in het nieuwe seizoen zetten we volop in op sociale media en hebben we een erg leuk alternatief gevonden. Onder het motto ‘Wat doe je zelf doet, doe je beter’ hebben we gekozen voor een samenwerking met het innoverende Printsta.

Op de startsite, onderweg op het parcours, aan de bevoorradingsposten of aan de aankomst: overal is er wel even tijd voor een leuke foto. Haal dus je smartphone boven tijdens de cyclo waar jij aan deelneemt, maak een leuke selfie, een foto met je vrienden of met je teammakkers en post hem via Twitter of Instagram op jouw profiel met de juiste hashtag #dichtbijdekoers.

Dankzij de hashtagprinter kan jij de foto die jij aan de start, onderweg of aan de aankomst hebt genomen, na de rit afgedrukt komen afhalen aan de Printsta-stand. Zo ga jij naar huis met een gigantisch leuk gadget en een mooi herinnering aan een fantastische tocht.

! Let wel: Wanneer je jouw foto onderweg neemt en post op één van jouw sociale media, moet je profiel openbaar zichtbaar zijn. Zo kan de hashtagprinter jouw foto afprinten en kan je hem na de rit komen afhalen. Het in- en uitschakelen van je zichtbaarheid kan bij opties met één simpele knop.

Kan ik ter plaatse een fiets huren?

Een fiets huren op de startsite is niet mogelijk. De beste optie wanneer je niet in het bezit bent van een fiets of je met je niet met de fiets op de startsite geraakt is online opzoeken waar je in de buurt van de desbetreffende cyclo een fiets/elektrische fiets kan huren. Wegens de prima toegankelijkheid van al onze tochten, zijn er steeds speciaalzaken in de omgeving die fietsen verhuren.

Kan ik nadien nog op de startsite terecht?

Bij de Proximus Cycling Challenge staat niet alleen het koersplezier centraal, maar is ook de beleving erg belangrijk. Na een tocht vol fysieke inspanningen is het ook belangrijk de innerlijke mens te versterken. Daarom voorzien we op de startsite na afloop van de tocht steeds de nodige drank- en eetmogelijkheden. We zorgen voor een leuke sfeer en ambiance, hebben op tien van de vijftien tochten de Proximus Bike Wash staan en zorgen voor een leuke herinnering met de Prinsta Hashtagprinter.

Voorzien aan de aankomst zijn:

  • Drank- en eetgelegenheden
  • Omkleed- en douchemogelijkheden
  • Printsta Hashtagprinter op al onze tochten
  • Proximus Bike Wash
Kan ik het parcours downloaden in gpx-file?

In vergelijking met vorig jaar, bieden we in 2017 de gpx-files gratis aan voor alle ingeschreven deelnemers. Deze files zullen steeds beschikbaar zijn in de week voor de cyclo in kwestie en zijn te vinden onder 'Downloads'. Ook op het parcourskaartje zal een link verschijnen waar u de bestanden kunt downloaden.

×

Informatie

Parcours

Organisatie