Show calendar

Check all of our cyclo's Menu

Win jouw plaatsje voor Omloop Het Nieuwsblad Cyclo via Studio Brussel!

Het Vlaamse openingsweekend belooft andermaal een absolute topper te worden voor renners en wielerliefhebbers. Op zaterdag weten we wie de opvolger wordt van Greg Van Avermaet en wie zich voor heel even de koning van Gent mag noemen. Een dag na de profs is het de beurt aan de amateurs, die hun openingsklassieker zelf kunnen afhaspelen in Omloop Het Nieuwsblad Cyclo, de eerste van 15 toertochten in het gamma van de Proximus Cycling Challenge.

Sfeervol wielerfeest mét live-uitzending Studio Sport

Zondag is Gent dan ook dé place to be voor wie zelf wilt afzien op de Vlaamse heuvels en kasseistroken. In 't Kuipke zal StuBru-presentator de vlam in de pan brengen door er met zijn Studio Sport live uit te zenden tussen 12u en 13u. Ook tussendoor zullen de beste wielerplaten de revue passeren en kan iedereen terecht op het middenplein voor een sfeervol wielerfeest.

"Zelf zal ik er al vroeg zijn om de temperatuur op te meten", vertelt Stijn Vlaeminck. "Ook mijn collega bij Studio Brussel, Eva De Roo, zal er als meter van Kom Op Tegen Kanker een uur lang op de rollen gaan fietsen samen met enkele andere bekende Vlamingen. Wij zullen dan enkele interviews doen terwijl zij fietsen. Het is natuurlijk niet alleen om de BV’s te doen, het is minstens zo belangrijk dat we een impressie geven van de sfeer en dat we de deelnemers die ’s ochtends vroeg vertrokken zijn en die ’s middags al opnieuw gearriveerd zijn, ook mee opnemen in de uitzending. We willen er vooral een heel toffe dag van maken en het gevoel en de sfeer van de Vlamingen op de fiets meegeven aan de luisteraars."

Zelf is Vlaeminck ook wel gewonnen voor het "Rijd zelf je klassieker"-concept van de Proximus Cycling Challenge: "Ik vind het echt een geweldig initiatief. Vorig jaar heb ik er toch veel over opgevangen en ik ben benieuwd nu ik het van dichtbij ga meemaken. Het is toch heel wat anders dan op je eentje of met een paar vrienden te gaan fietsen in het weekend. Je start en vertrekt op een mythische plaats, je wordt verzorgd als een echte prof, je krijgt een startnummer, enkele broodnodige bevoorradingen, je tijd wordt geregistreerd,... In zo’n uitstekende sfeer lijkt me dat echt een tof concept."

Rijd gratis mee als Studio Brussel-ambassadeur

Zelf zit Stijn Vlaeminck tijdens Omloop Het Nieuwsblad aan zijn microfoon gekluisterd en daarom wil hij vijf ambassadeurs in naam van StuBru de baan opsturen in een uniek wielertruitje van de radiozender. Wie graag met vier vrienden gratis meerijdt, kan deelnemen aan de wedstrijd op de website van StuBru

Niet gewonnen, maar wel enorme zin gekregen om op zondag 26 februari jouw eigen Omloop Het Nieuwsblad te fietsen? Geen nood! Inschrijvenkan nog via de website van de Proximus Cycling Challenge of op de dag van het event zelf. Wie zich vooraf inschrijft, geniet van een leuke korting en betaalt slechts €8 (indien je lid bent van Cycling Vlaanderen/VWB) of €10 (geen lid van Cycling Vlaanderen/VWB) in plaats van €10 of €12 euro ter plaatse. Wat je voor deze beperkte som allemaal in de plaats krijgt, vind je hieren hier

Previous article Back to overview Next article
×

Information

Track

Organisation